Stříbrné cihly Johnson Matthey 100 uncí

04.12.2012 11:51

Stříbrné cihly Johnson Matthey 100 uncí patří světově mezi investiční elitu. Do České republiky je mohou dovážet jen ti dealeři, kteří se kvalifikovali u rafinéra požadovaným pravidelným objemem nákupu těchto slitků. Znamená to, že stříbrné cihly JM 100 uncí mohou do ČR dovážet jen velcí obchodníci, protože malí se k nákupu těchto slitků nekvalifikují. V ČR potřebné parametry splnil pouze největší tuzemský dovozce investičního stříbra z USA, firma SILVERUM s.r.o. Nabídka stříbrných cihel Johnson Matthey 100 uncí je na jejich webových stránkách. Cihly bývají ovšem často rozprodané. Podku nejsou skladem, je třeba si je zamluvit telefonicky.

Slitky JM prakticky během několika týdnů obsadily tuzemský trh segmentu stříbrných 100 uncových cihel. Stříbrné cihly evropských výrobců nemohou cihlám JM konkurovat v obchodovaných objemech, proto jsou levnější. Zkušení investoři ale znají rizika "levných" slitků, cihel a mincí ze stříbra. Je to past nízké likvidity. Právě proto cihly JM mají vyšší prodejní prémium, jsou dražší. Důvodem je jejich vysoká likvidita, za kterou si výrobce samozřejmě nechá zaplatit.

Levné evropské stříbrné slitky a stříbrné cihly jsou primárně určeny k průmyslovému zpracování. I investici vhodné nejsou.

Zpět