Kde nakoupit stříbrné slitky?

26.07.2010 16:04

Stříbrné slitky je zapotřebí nakupovat vždy pouze v provedení uncí, nikoliv v metrickém provedení. Proč?

Světový trh stříbra určují anglofonní země (USA, Velká Británie), které užívají svůj systém vah a měr. Užívají unce, nikoliv metrický systém. Chcete-li tedy zakoupit slitek, který bude vždy mít zaručenu likviditu (tedy bezproblémový zpětný výkup), pak vždy nakupujte pouze stříbrné investiční slitky v provedení násobků uncí. Koupě jiného slitku je bohužel často příslovečným "Černým Petrem", kterého pak nepoučený investor lituje.

Důležitý je výběr vhodného výrobce. Důvod je stejný jako u volby provedení slitku - stříbrný investiční slitek musí být likvidní a musí být bezproblémový výkup stříbra kdykoliv a kdekoliv. Proto vždy preferujte nikoliv nejlevnější stříbrné slitky neznámých značek, ale vyhledávejte vždy tradiční výrobce s perfektním zpětným odkupem.

Třetím klíčovým krokem je výběr kvalitního prodejce, který Vám bude oporou i v budoucnu. Hledejte vždy prodejce, který poskytuje i konzultace a informace, který se obchodování se stříbrem věnuje konzistentně. I na českém trhu fungují stabilní obchodníci s investičním stříbrem, kteří uvedené parametry splňují. Pozor na podezřelé prodejce, kteří jsou pohými překupníky a na internetové aukce.

 

Zpět