Investiční stříbro posiluje, stříbrné slitky v hledáčku investorů

09.03.2011 14:16

Nepokoje v Lybii a snížení ratingu Řecka způsobily na finančních trzích nové otřesy. Cena ropy vyletěla nad 100 dolarů za barel, naopak řecké akcie se propadly rychlostí blesku. Investoři se houfně zbavují řeckých dluhopisů, pokles důvěry je patrný také u dluhopisů Portugalska a Španělska.

Z propadu ceny těží drahé kovy. Cena zlata se blíží loňským rekordům, cena stříbra loňské rekordy překonala. Kdo vsadil na stříbrné slitky, ten rozhodně neprohloupil. Tedy pokud nakoupil slitky likvidní v násobcích uncí, a ne v metrickém provedení.

Cena stříbra nejspíš nadále poroste, hovoří se o investici dekády. Ovšem je třeba připomenout, že stále hovořím o likvidních stříbrných slitcích, nikoliv o evropské hře na likdvidní slitky! Jen u likvidních stříbrných slitků v násobcích uncí je vždy bezproblémový výkup stříbra, což je pro investory kriticky důležité. Každý,  kdo chce udělat investice do stříbra, měl by stříbrné slitky a investiční stříbro velmi dobře poznat, aby jeho investice nebyla jen plácnutím do vody.

Zpět