Stříbrné slitky nabraly rychlost - cena stříbra rekordní

06.11.2010 22:19

Investiční stříbro opět zabodovalo - stříbrné slitky, stříbrné cihly i investiční stříbrné mince opět překonávají rekordy. Ben Bernanke, prezident amerického FEDu, druhou fází kvantitativního uvolňování prokázal dolaru medvědí službu. Investoři se zbavují dolarů a nakupují investiční stříbro v nezvyklém množství. Kvalitní a likvidní investiční stříbrné slitky mizí z COMEXu doslova před očima. Stříbro rychlostí růstu překonalo rychlost růstu ceny zlata.

To jsou samozřejmě nedobré zprávy pro ty investory, kteří dosud váhali s nákupem investičního stříbra, neboť jim již ujíždí pomyslný vlak dobrých nákupů. I tak ale lze rezervovat stříbrné slitky a stříbrné cihly za dobrou cenu u specializovaných velkých firem.

Investoři, kteří si dobrou cenu zajistili opčním způsobem, naopak jásají. S minimem prostředků totiž realizují velký zisk, který mohou následně investovat do stříbrných slitků a stříbrných cihel. Lidově řečeno, na investiční stříbro si opčními obchody již vydělali a tak je vysoká cena stříbra nemusí nijak trápit.

Samozřejmě nelikvidních slitků evropské provenience je nadále všude dostatek. Investoři o tyto evropské slitky v naprosto nevhodném metrickém provedení samozřejmě zájem nadále nemají. Nelikvidní evropské slitky tak nakupují jen neznalí lidé, kteří se radují z nízké kupní ceny...

 

 

Zpět